wat mijn werkwijze kenmerkt is...

…dat mijn begeleiding een persoonlijke benadering heeft. Ik check echt bij jou en je (beval)partner in en maak de sessies op maat. Ieder mens is anders, dus iedere zwangere en (beval)partner ook. Ik vind het belangrijk dat je goed voorbereid bent, dat jij je veilig voelt en dat je het gevoel hebt dat je zelf de regie hebt. Mijn kernwaarden zijn kennis, kalmte en vertrouwen in je lichaam en in je geboorteteam.  Ik vind het belangrijk dat je echt snapt hoe een baring werkt, want als je dat snapt ga je steeds meer herinneren dat je dit kunt. Ik laat je voelen: ik kan dit! 

Mijn focus ligt op zowel de zwangere als de (beval)partner, want die heeft een rol van onschatbare waarde tijdens de zwangerschap, de baring en de periode daarna. Ik leer jullie wat jullie kunnen doen om gezond zwanger te zijn, hoe jullie een positieve bevalervaring kunnen creëeren en oog houden voor elkaar in de rollercoaster van jullie huidige levensfase; ouders worden.

continue zorg

Ik blijf bij je tijdens de bevalling en draag je niet over. Dit doet jou eigen verloskundige (hoogstwaarschijnlijk) wel op het moment dat jij medisch wordt. Het maakt mij in die zin niet uit waar je bevalt: thuis of in het ziekenhuisDaarbij stopt mijn dienst niet halverwege jouw bevalling: ik blijf echt continu aan jouw zijde

Een verloskundige heeft het vaak te druk om van af het begin van de bevalling aanwezig te zijn, die komt vanaf het punt dat het echt noodzakelijk is. Maar juist die eerste uren van een bevalling zijn spannend en kan je goede steun gebruiken zodat de angsthormonen niet omhoog komen en de oxytocine kan blijven stromen. Met mij in je bevalteam heb je een zorgzame geboorteprofessional bij je vanaf het moment dat jij dat wil: jij belt en ik kom

Uitgebreide voorbereiding

In meerdere sessies voorafgaand aan je bevalling bereid ik jou en je (beval)partner goed voor. Deze sessies zijn een goede afwisseling van wetenschappelijk onderbouwde informatie, praktische tips en beweging. De voordelen van de verschillende sessies zijn dat er ruimte is voor herhaling en er wat tijd tussen de sessies zit waardoor alle informatie werkelijk kan landen. Je hebt zo de tijd en ruimte om nieuw denken en nieuw gedrag te implementeren in je leven. Zo weet jij straks echt wat je wil en vooral ook hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

klinische kennis

Hoewel ik niet medisch verantwoordelijk ben, ben ik wel bekend met de medische protocollenIk kan helpen bij de communicatie tussen jou en je zorgverlener. Door mijn extra uitleg begrijp je beter wat je keuzes zijn en houd je zelf de regie.

hechtings-
bevorderend handelen

Naast het welbekende geboorteplan kom ik met iets nieuws: een HechtingsplanDit is een plan om een goede veilige start voor jouw/jullie kindje zoveel mogelijk te waarborgen.

Wanneer een veilige hechting tot stand komt, dan kan een kind zelfvertrouwen ontwikkelen en vanuit een veilige basis de wereld ontdekken. In een veilige hechtingsrelatie ontwikkelt een kindje vertrouwen in de ander en in zichzelf; het ontwikkelt een affectieve band en een gevoel van verbonden zijnVeilige hechting zal gedurende het hele leven een stevige basis bieden. Mensen met een veilige hechting hebben vaak een goed gevoel van eigenwaarde en groeien op tot ‘gezonde volwassenen’ die in staat zijn om liefdevolle relaties aan te gaan met anderen. Veilige hechting geeft bescherming tegen psychische problemen

  • Met mijn hulp maak je het Hechtingsplan*. Dit is een plan wat je gaat creëren om een goede veilige start voor jouw/jullie kindje zoveel mogelijk te waarborgen. Het is bedoeld om bewustzijn te vergroten en niet om een rigide plaatje te creëren. Om te komen tot een goed hechtingsplan breng ik verschillende essentiële punten aan het licht die om bewustwording vragen, waar het de voorbereiding op ouderschap betreft.
    *Geïnspireerd op het werk van Lonneke van Houten.
     
  • Mijn hulp en begeleiding bij een geboorte is bewust, integer en gericht op hechting bevorderend handelen en op een bredere context dan op dat moment zichtbaar is.