Diensten

Het is voor mij belangrijk om zorg op maat te kunnen bieden en daarom bied ik een mooi basispakket aan voor een waardevolle doula begeleiding tegen een lage prijs. Daarnaast kun je extra modules en begeleiding bij boeken. Deze sessies kun je ook los boeken, dus zonder doulabegeleiding.

Tijdens het kennismakingsgesprek en de intake leer ik jou (jullie) beter kennen, luister ik naar jouw verhaal en prent ik jouw wensen en grenzen goed in. Tijdens dit gesprek bekijken we ook of extra sessie wenselijk zijn om aandacht te geven aan bijzondere thema’s. Aan de hand van dit gesprek stuur ik jou een offerte.

Hoeveel sessies jij hebt in jouw doulabegeleiding is dus afhankelijk van jouw wensen en de extra’s die jij kiest. Het is aan jou om je zo goed mogelijk voor te bereiden en ik bied jou de mogelijkheid. Kies de hulp die jij denkt nodig te hebben op deze spannende reis en maak van jouw bevalling een krachtige liefdevolle ervaring ! 

doula Basis

De juiste voorbereiding is super belangrijk om vanuit vertrouwen en kracht je bevalling in te gaan én daarnaast de regie te houden over jouw bevalling. Dit is een mooi basispakket voor een waardevolle doula begeleiding. 

Je kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen per mail, zodat we elkaar kunnen ontmoeten en aanvoelen of wij mogelijk een match zijn.

Wat krijg ik precies?

Vrijblijvend Kennismakingsgesprek  [ online ] 40 min
Een online kennismaking met mij om te kijken of het klikt, liefst met je (beval)partner aanwezig.

Intake gesprek met zwangere [ online of live ] 1 uur

Intake gesprek met partner [ online of live ] 1 uur

Mentale Reset & ontspanningssessie [ live ] 2  uur
Hoe jij mentaal bent heeft invloed op jouw lichaam, en heeft dus ook invloed op jouw bevalling.  Dus we starten met de voorbereiding op jouw bevalling met het loslaten van overtuigingen die jou niet dienen. Je gaat ontdekken wat de(ze) bevalling voor jou is in plaats van het in te laten vullen door andere mensen, onvolledige kennis of onwaarheden.  Mindfulnessoefeningen en ontspanningsoefeningen.

Geboorteproces sessie [ live ] 2 uur
Je begrijpt hoe het geboorteproces werkt, wat er tijdens de bevalling in je lichaam gebeurt en hoe je dat in je voordeel kunt gebruiken.

(beval)Partner sessie  [ live ] 2 uur
In deze sessie leer je o.a. bevalhoudingen, ontspanningstechnieken, communicatie tools en Optimal Fetal Positioning (OFP). Door te focussen op de optimale positie van je kindje zowel voor, als tijdens de bevalling heb je kans op een snellere, minder pijnlijke bevalling. Daarbij leert de (beval)partner hoe hij/zij van meerwaarden kan zijn tijdens de bevalling en hoe hij/zij het proces kan ondersteunen.
Gratis handout geboortepartner 

Geboorteplan sessie [ live ] 2 uur 
Samen werken we aan je geboorteplan (aka communicatieplan) en formuleren zo helder mogelijk.
Gratis communicatietool 

Begeleiding tijdens de bevalling [ live ]
Continu support bij je gehele bevalling, vanaf de actieve fase tot enkele uren na de geboorte.Vanaf twee weken vóór je uitgerekende datum tot twee weken ná je uitgerekende datum, gaat ik 24/7 voor je on call. Dat houdt in dat ik 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar ben voor wanneer je bevalling begint.
Gratis gebruik van Elle TENS 

Postpartum bezoek [ live] 1,5 uur
Binnen 8 tot 14 dagen na de bevalling kom ik bij jou/jullie langs om te kijken hoe het met je gaat, dit is het postpartum bezoek. Waarin we terugblikken op de geboorte, waarin we bespreken hoe de bevalling verlopen is, hoe je je voelt, hoe het met je partner gaat, hoe het met jullie kindje gaat en of je nog hulp nodig hebt.

Investering

€1450,- inclusief BTW.

Het is mogelijk om een betalingsregeling te treffen.

*Alle kosten zijn incl. BTW, excl. eventuele reiskosten a 0,29 cent per km en parkeerkosten, die worden achteraf gefactureerd.

Extra's

Hechtingsplan & Postpartumplan

Hechtingsplan & postpartumplan  [ live ] [ 2 x 2  uur] €300,-

Onder mijn begeleiding krijg je een module over hechting en de belangrijke eerste 1000 dagen van je baby en werken jij, en je eventuele partner, aan twee hechtingsplannen.

De eerste versie is het plan wat je gaat inzetten bij de geboorte van je baby.
De tweede versie is het plan wat je gaat inzetten in de kraamweek (postpartumplan) en de eerste maanden daarna. Jullie maken dus een plan waarin jullie intentie opgenomen is, jullie wensen en ideeën beschreven zijn ten aanzien van alle zaken die jullie belangrijk vinden om een gezonde hechting voor jullie baby te bevorderen vanaf het allerprilste begin.


Eigenlijk is het allerbelangrijkste van het maken van deze twee plannen: de bewustwording van jullie samen als ouders, ten aanzien van de keuzes die jullie willen maken voor jullie kindje, na al deze kennis over hechting te hebben opgedaan in de sessie. Om te komen tot goede hechtingsplannen krijgen jullie van mij een mooi en handig werkboek waarin ik verschillende essentiële punten aan het licht breng die om bewustwording vragen.
Deze bewustwording kan een erg boeiend proces worden, waarin je samen over zulke prachtige en essentiële levensthema’s gaat nadenken dat er mooie gesprekken op gang kunnen komen. Het is zo’n boeiend onderwerp, het geeft zoveel diepgang aan het denken over het krijgen van een kindje en daarmee over belangrijke waarden voor menszijn.

Voor-  en nadelen van thuis bevallen en in het ziekenhuis

Voor-  en nadelen van thuis bevallen en in het ziekenhuis [ live ] [ 2 x 2 uur ] €240,-

Onder mijn begeleiding krijg je een module over de voor- en nadelen van thuis bevallen en bevallen in het ziekenhuis. In deze sessie komt ook alle kennis over natuurlijke pijnstilling en synthetische pijnbestrijding aan bod en ken je de meest voorkomende complicaties en ken je de meest voorkomende interventies, zodat je écht weloverwogen keuzes kunt blijven maken.

Gratis handboek met de meest voorkomende complicaties 

Parents again

Parents again [ live of online] [ 2 x 1,5  uur ] €180

Onder mijn begeleiding krijg je prenatale voorbereiding en/of verwerking van eerdere ervaring. Indien gewenst, speciale focus op VBAC (vaginale bevalling na een keizersnede). Intakegesprek met de aanstaande moeder alleen en indien van toepassing ook een intakegesprek met de aanstaande vader alleen via Zoom of live.

Afspraak verloskundige of Gynaecoloog

Afspraak verloskundige of Gynaecoloog  [ live ] [ 2 uur ]  €120,-
Indien gewenst ga ik een keer met je mee naar een afspraak bij de verloskundige of gynaecoloog in het ziekenhuis. We bereiden dit gesprek eventueel voor en nemen de tijd om de afspraak en jou bevindingen na te bespreken. 

Borstvoeding essentials sessie

Borstvoeding essentials sessie  [ live ] [ 2 uur] €100,-
Als je een goede start maakt met borstvoeding, gaat het vaak veel beter. Het helpt als je weet hoe je de borstvoeding goed op gang kunt brengen en pijnklachten kunt voorkomen. Omdat jouw baby na de geboorte direct aan de borst mag, is het fijn om deze informatie al tijdens de zwangerschap te krijgen en je vragen te kunnen stellen. Borstvoeding geven kun je leren. Het is daarom zinvol om je voor te bereiden. Met deze sessie leer je de essentials. Het vergroot je kans op succes.

Losse sessie

Extra losse sessie voor verdieping [ live of online] [ 1 uur ] €60,-

Wil je geen doula bij je bevalling (of wel) en heb je wél de behoefte aan ondersteuning om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling?  Zoals bijvoorbeeld Optimal Fetal Positioning of een bevalplan samen opstellen of een bepaalde angst verder ‘onderzoeken’ en meer ontspannen de bevalling tegemoet gaan.  Ik denk graag met je/jou jullie mee. 

ELLE TENS huren

Elle Tens €59,- Bevallen met natuurlijke pijnstilling: effectief en 100% veilig voor jou en je baby.

De GeboorteTENS (Elle TENS)  is speciaal geschikt voor het verlichten van weeënpijn tijdens je bevalling. De Elle TENS is in de basisstand gericht op het stimuleren van de aanmaak van endorfine. De productie van deze lichaamseigen pijnstiller komt op gang op het moment dat jouw bevalling begint. Door het inschakelen van de Elle TENS  in de basisstand, wordt de endorfinespiegel maximaal verhoogd. Tijdens de weeën schakel je door een druk op de knop over naar de “boost” stand. Deze vorm van TENS blokkeert de pijnprikkels, waardoor je minder weeën pijn voelt. De Elle TENS geeft jou maximale pijnverlichting tijdens je bevalling zonder medicatie. Plus de Elle Tens onderbreekt het pijnsignaal naar je hersenen, waardoor je minder pijn voelt. Op die manier werk je optimaal met je eigen lichaam samen.

Wat ontvang je:

  • De Elle Tens

  • 4 speciale nieuwe medische gel pads

  • 2 reserve batterijen

  • 3 kabeltjes (1 reserve)

  • Gebruiksaanwijzing